pondělí 1. června 2015

Jsou známa jména všech mistrů ČR 2015

Víkendové mistrovství republiky v Praze přineslo dva dny plné stolního hokeje, oslavu dvacetiletého působení pořádajícího klubu HCS Žabka Praha, nervydrásající finálovou bitvu soutěže družstev, vynikající zázemí pro hráče i diváky a jako bonus i krásné počasí. Kdo se prosadil v celkem pěti kategoriích 24. mistrovství ČR?

V sobotní kategorii družstev rozšířil svou neporazitelnost klub THC Stiga Elites, který triumfoval už posedmé v řadě. Tentokrát byl však velmi blízko první porážce, když za stavu 11:11 ve finálové sérii proti HCS Žabce Praha musel rozhodnout zápas kapitánů. Ten však zvládl lépe Michal Hvižď a klubový pohár tak opět putoval do Elites.  

Foto: Bjärne Axelsen
V nedělních individuálních kategoriích byli k vidění nejlepší čeští junioři, veteráni a ženy. Mezi hráči do 18 let triumfoval podruhé v řadě Jiří Chylík, titul nejlepšího veterána si opět po roční odmlce získal zpět Jan Dryák, mezi ženami dokázala obhájit prvenství Aneta Jackowská

Dvoudenní svátek stolního hokeje v pražských Satalicích zakončila hlavní kategorie jednotlivců, kterou vyhrál k radosti domácího klubu Zdeněk Matoušek ml., který ve finále oplatil Michalu Hvižďovi porážku ze zápasu kapitánů z předchozího dne. Bronz bral vítěz Českého poháru 2014/2015 Patrik Petr.

Výsledkový servis ze stránek www.stolnihokej.cz přináší kompletní výsledky všech turnajů, fotografie i videa jsou k dispozici na Facebookových stránkách skupiny České Asociace Stiga Game.

Domácí sezóna sice víkendovým MR skončila, reprezentanty však čeká nejdůležitější turnaj roku - mistrovství světa v Petrohradu. Medailové ambice mají zejména veteráni, ale otázkou zůstává, jak se bude dařit národnímu družstvu? Vše podstatné z MS bude k dispozici i na tomto blogu, turnaj začíná slavnostním zahájením ve čtvrtek 11. června a všech 13 českých borců bude v akci od pátku do neděle. 

Finálový zápas kapitánů soutěže družstev

Žádné komentáře:

Okomentovat