úterý 23. února 2016

Na Kladně zvítězil poprvé v kariéře Filip Hamáček

Co má společného Jaromír Jágr a Filip Hamáček? Oba váleli na Kladně. Zatímco prvně jmenovaný se naposled objevil na soupisce kladenského hokejového týmu v sezóně 2012-2013, Filip Hamáček (HCS Žabka Praha) se čerstvě zapsal do dějin Českého poháru ve stolním hokeji v sobotu 20. února 2016. Stal se 28. hráčem, který dokázal od roku 1991 vyhrát alespoň jeden z jeho turnajů. Kompletní výsledky

Dvě velká překvapení v play-off skupiny A 
Ze tří základních skupin postupovalo do elitní skupiny dohromady 24 hráčů z celkových 55 účastníků. Kdo se však domníval, že nižší počet hráčů by mohl znamenat jednodušší cestu za postupem, byl brzy vyveden z omylu. Z pravidelných účastníků A skupiny se mezi osm nejlepších ve své základní skupině neprobojovali Jež, Herold, Varga, Šurýn, Hudec ani Behr. Naopak radost z premiérového "áčka" mohl mít Lukáš Kobrle, v nabité konkurenci byl postup úspěchem pro Ševra i Paclíka. A kdo že zvítězil ve skupinové části? Nikdo ze současných lídrů ČP, ale jeden z občasných navrátilců - Leoš Hvižď, kterému se rovněž kladenský turnaj hodně vydařil.

V play-off se ale zrodila dvě největší překvapení: nejprve patnáctý Martin Maděra senzačně vyřadil druhého Levdanského 3:2 na zápasy a pak Hamáček postupně prošel přes Michala Kobrleho, Jana Dryáka a Leoše Hviždě až do finále. V něm rozhodně nebyl žádným nováčkem, ale ve všech předchozích případech mu v cestě za vítězstvím nevyšel rozhodující poslední krok. V duelu se svým klubovým spoluhráčem Matouškem však předseda ČASG třikrát nekompromisně zaúřadoval v prodloužení a ve svém 85. turnaji v kariéře okusil, jak chutná vítězství na turnaji ČP.

Je jasné, že příště už pozornosti médií Hamáček jen tak neunikne:-) (foto z MS v Petrohradu - v Kladně chyběli fotografové)

V béčku nejprve kraloval Behr, vítězem se ale stal Šurýn
O tom, že ani dominantní vítězství ve skupině nutně nemusí znamenat snazší cestu play-off, se v béčku přesvědčil Tomáš Behr - jeden ze tří hráčů vyznamenaných v úvodu turnaje za absolvování sta turnajů ČP. Ve čtvrtfinále mu vystavil stopku Zdeněk Matoušek starší. Do finále nakonec dokráčeli Herold a Šurýn, přičemž v pěti vyrovnaných zápasech pražského derby nakonec strhl vítězství na svoji stranu zkušený hráč Big Bandu. Nejlepším z domácích hráčů byl jeden z pořadatelů, 41. Michal Holeček, většinu svých sil napřel do organizace také 46. Václav Mezera, který tentokrát musel vzít zavděk skupinou C.

Skupina C kořistí Lukáše Kahouna 
První tři hráči v třetí výkonnostní skupině se vtěsnali do rozmezí jediného bodu. S 19 těsně zvítězil mladší z bratří Kahounů, Lukáš, shodně po 18 získali v třináctičlenné skupině druhý Bucek a třetí Slepička. Mezi nováčky letošní sezóny se tentokrát lépe prosadil Uhlíř (51.), který stíhá v průběžném pořadí nováčkovské ligy Bidla (54.). Mezi ženami se na Kladně po dlouhé době představila Anežka Vargová, která skončila v dámské minisoutěži na prvním místě před Hankou Marešovou.

Již za 14 dní vás zve klub BSE United na turnaj do Pelhřimova.   

Žádné komentáře:

Okomentovat